Purplefox Town

Purplefox Town + Ida The Young

19:00

V kasáren­ských garážích vys­toupí mladá pražská psy­che­del­ic kapela Pur­ple­fox Town společně s indie folkovou nadějí Ida The Young z Plzně.

Pur­ple­fox Town je mladá pražská kapela, v jejíž hud­bě se neza­pře velká lás­ka k psy­che­delick­ým šedesátkám, zároveň ale ráda exper­i­men­tu­je a čas­to tak přek­vapí mod­erní­mi vlivy, které do své hud­by přimíchává. Po své deb­u­tové desce vydané roku 2018 plné roz­man­itých kom­poz­ic a velkolepých aranží, vydala na jaře 2021 druhé LP s názvem Who Is Mal­ka­llam?. V loňském roce na něj naváza­la už třetím albem Space Trav­el Agency.

Kapela Ida The Young byla založe­na roku 2021 kytaris­tou Markem Koli­hou a zpě­vačk­ou Iris Hob­son-Mazur. Později se k nim při­dal bubeník Fil­ip Simon. Od té doby hráli v Plzni, Praze a také v Drážďanech po vítězství v soutěži River­sound 2021. Vydali dvě demoverze svých pís­ní He Left at Dawn” a Long Jesse” a plánu­jí v budouc­nu vydat EP. Jsou inspirováni uměl­ci jako Weyes Blood, Elliot Smith a Father John Misty. V jejich hud­bě se mísí žán­ry jako indie či folk.